1166 poze   99369 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATIB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Marian PirvuE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia Constanța 2020   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Luduș 2014   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culoriK - CRESCATORI DIN TARA   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi

membru din 22 February 2011

01 - Marcel Balan

*

- Arbitru național de iepuri de rasă F.N.C.P.P.A.M. România .
- Secretar Comisia Crescătorilor de iepuri a FNCPPAM România.
________________________________________________________________________
site : www.MarcelBalan.sunphoto.ro
________________________________________________________________________________
Rezultate în competiții :
_________________________________________________________________________________________________________
* CUPA INTERNAȚIONALĂ a DUNĂRII - GALAȚI nov. 2010
Campioană de rasă - femela Uriaș gri german
__________________________________________________________________________________________________________
EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ a U.G.C.P.P.A.M. ROMÂNIA noiembrie 2011 Galați :
* CAMPION Colecție de rasă URIAȘ GRI 2011
* CAMPION Colecție de rasă NEOZEELANDEZ ALB 2011
* CAMPIOANĂ DE RASĂ Femela URIAȘ ALB 2011
* CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ Femela rasa MARDER 2011
________________________________________________________________________________________________________________
- CAMPIONATUL EUROPEAN LEIPZIG 2012 Germania -
COLECȚIE URIAȘ GRI GERMAN
* Cel mai bun punctaj dintre colecțiile românești de URIAȘ GRI GERMAN participante la LEIPZIG GERMANIA 4-9 decembrie 2012
________________________________________________________________________________________________________________
* EXPOFAUNA BUCUREȘTI 2013 București
Campioană rasa Marder FEMELA
_-----------------------------------------------------------------
EXPOZITIA NATIONALA a UGCPPAM ROMANIA 2013 Sannicolaul Mare
* Campioană Națională femela rasa Marder 2013 Sânnicolau Mare -
----------------------------------------------------------------------
EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI - SUCEAVA 2014
Participare colecție Uriaș gri german
------------------------------------------------------
EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI - CARANSEBEȘ 1-4 dec 2016
- CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ - BERBEC URIAȘ ALBASTRU Femela
- CAMPION NAȚIONAL - MARELE MARDER Mascul
---------------------------------------------------
EXPOZIȚIA ZONALĂ „ ARMENOPOLIS” Gherla - 2-5 feb. 2017
- Campion Mascul Berbec german albastru - 95,5 pct .
------------------------------------------------------------------------------------------------
EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2019 București
Campion Național Berbec Mare - mascul 96,6 pct
Campion Național Colecție Berbec Mare Albastru 382,5 pct

********************
********************************
*
Colecție Urias alb 2011
Colecție Urias alb 2011
COLECȚIE GRI FER 2011
COLECȚIE GRI FER 2011
ALB NEOZEELANDEZ
ALB NEOZEELANDEZ
Sibiu 2011-Ședința secțiunii iepuri Uniune
Sibiu 2011-Ședința secțiunii iepuri Uniune
CLUJ 19 01 2013 Națională
CLUJ 19 01 2013 Națională
24.11.2012 Cupa Banatului Sânnicolaul Mare
24.11.2012 Cupa Banatului Sânnicolaul Mare
15022013 EXPO LUDUȘ
15022013 EXPO LUDUȘ
EXPO LUDUȘ 2013
EXPO LUDUȘ 2013
16.11.2013 Expo Fauna București
16.11.2013 Expo Fauna București
EXPOFAUNA 2013
EXPOFAUNA 2013
29.11.2013 Naționala și Cupa Banatului
29.11.2013 Naționala și Cupa Banatului
14122013 Naționala Federație Voluntari
14122013 Naționala Federație Voluntari

Comentarii album • 40
janincapota 24 February 2017  
Felicitari!
Raportează
rapid1923 8 January 2017  
Tot respectul pt ce faceti pt cunicultura din România !!
Raportează
ClubIepuriGalati 9 January 2017  
Sunt cuvinte prea mari, sunt implicat ca toți ceilalți, ceea ce face diferența zic eu puțin este știința cu care te implici, adică din ce punct de vedere privești lucrurile, și aci pot ză zic că m-am asezat în toate pozițiile posibile ale cercului pentru a privi în interiorul lui, asta însemnă să privești din 359 de unghiuri posibile. Uneori chiar am ieșit afară din cerc să privesc din afara lui .
Raportează
cezar1rosca 25 January 2016  
Felicitări atit dumneavoastră cit și asociației din care faceți parte, fiindcă pe lingă calitatea deosebită a oamenilor din asociație și calitatea a ceea ce creșteți este pe măsură ...
Raportează
MarcelBalan 25 January 2016  
Mulțumesc pentru aprecieri, încercăm să ne menținem la un nivel competițional bun în această activitate de hobby - care e pentru petrecerea timpului liber !
Raportează
belo2011 16 August 2015  
Felicitari!...
Raportează
ClubIepuriGalati 4 March 2015  
METODE DE CREȘTERE A IEPURILOR DE RASĂ

Ridicarea productivitătii iepurilor se realizează printr-un complex de măsuri care au drept scop imbunatațirea calitativă si sporirea numerică a efectivclor. Aceasta acțiune a fost inițiată în trecut îndeosebi in unitatile agricole, dar a fost aplicată și în crescătoriile individuale de către crescătorii experimentați.
Fiecare metodă de creștere necesită o serie de lucrări tehnice legate de creșterea raționala a iepurilor. In mod obisnuit, prin creștere se înțelege intregul complex de măsuri legate de procesul de producție din zootehnie sau a minifermelor individuale și anume: cunoașterea insușirilor productive ale raselor de iepuri, întreținerea și inmultirea lor, creșterea produșilor, furajarea și ingrijirea iepurilor adulți, ameliorarea raselor etc.
Metodele de creștere se pot grupa astfel:
- creșterea in rasă curată (in stare pură) practicată de crescătorii particulari;
- creșterea prin încrucișare practicată în fermele zootehnice dar și de crescătorii particulari;
- creșterea pe bază de linii (aceasta reprezintă o formă aparte).

Creșterea în rasă curată este metoda ce se aplică în special in cadrul raselor amelioratoare și ameliorate. Este practicată în special de crescătorii particulari care urmăresc ameliorarea rasei și obținerea unor exemplare care să corespundă standardului rasei respective, adică încadrarea fenotipică a unor caractere în limitele criteriilor de apreciere ale standardului. Înmulțirea și perfecționarea rasei în acest caz se face fără amestecul altor rase.
Se împerechează deci numai iepuri din aceeași rasă, de exemplu: mascul Chinchilla mare cu femela Chinchilla mare sau Uriasul german cu femela Uriaș german.
Această metodă de creștere se practică în crescătoriile care produc și difuzează la diverși crescători iepuri de reproducție (prasilă).
Prin această metodă de creștere se consolidează și se conservă însușirile principale și caracterele specifice rasei respective.
In aplicarea metodei de creștere în rasă curată sânt cunoscute trei forme principale de împerechere:
- omogene,
- heterogene
- înrudite.
Împerecherile omogene se practică între exemplare cu caractere foarte asemanătoare, cu scopul de a obține un material de reproducție de mare valoare.
Împerecherile heterogene se fac între exemplare care apartin aceleiași rase, dar care se deosebesc prin una sau mai multe insușiri morfo-productive, în scopul sporirii producției.
Nu se admite împerecherea iepurilor cu defecte opuse în vederea nivelării lor, deoarece „rău cu rău va da și mai rău". Se caută să se împerecheze „foarte bun cu foarte bun” sau „excelent cu excelent”
Împerecherile consangvine (consangvinitatea) presupun împerecherea între exemplare înrudite până la gradul al V-lea. După gradul de rudenie al exemplarelor împerecheate, consangvinitatea poate fi: strânsă, moderată și indepartată.
În consangvinitatea strânsă (incest) se imperechează tata cu fiica, fiu cu mama, frate cu sora etc. In consagvinitatea moderată se împerechează verii între ei. In consangvinitatea îndepartată, gradul de rudenie este mai larg.
Practicarea consangvinitații fără pricepere (mai ales când iepurii împerecheati au o constitutie slabă), duce la pagube economice, manifestate prin anumite defecte: produșii au o constituție debilă, vitalitate redusă, rezistența scazută față de asperitațile climei și agentilor patogeni, un procent mare de mortalitate etc.
De aceea, ea nu se aplică în crescătoriile de exploatare, ci numai în stațiuni experimentale și în centre de elită pentru păstrarea și intensificarea la urmași sau descendenți a unor caractere dorite, pentru consolidarea anumitor calitați ereditare, pentru crearea unui material de prasilă superior. Dea lungul timpului și crescători experimentați care aveau cunoștințe solide despre consangvinitate au aplicat-o cu mai mult sau mai puțin succes, obținând uneori și rezultate notabile.
Sub acest aspect, consangvinitatea este considerată ca o metoda de reproducere secundară și chiar ca o metodă de ameliorare a raselor de iepuri. Ea este o armă cu două tăișuri, care trebuie mânuită cu multă pricepere.
Consangvinitatea dă rezultate bune numai când se aplică un timp scurt, pe iepuri perfect sănătoși, cu o constituție robustă și o vitalitate pronunțată. Când se practică pe o durată mai mare și împerecherea se face între iepuri cu o constituție slabă și fără o îngrijire corespunzătoare, consangvinitatea duce la degenerare.
Creșterea prin încrucișare (împerecherea între rase diferite) - cu această metodă se urmărește obținerea de hibrizi, produși care nu sânt de rasă curată, ci metiși sau „corci", dar care reunesc caractere ale ambelor rase, au o creștere accelarată, și o productivitate mai mare.
Este metoda cea mai larg răspindită și se practică atât in crescatoriile personale, cât și în cele de exploatare industrială, în care baza producției o formează iepurele de carne.
Pentru a mări greutatea corporală și producția de carne la iepurii obisnuiți, aceștia se incrucișează cu exemplare din altă rase și indeosebi cele de talie mare, cum sunt cele uriașe (de exemplu: o Chinchilla cu Uriasul gri ). Prin incrucisare se obtin produsi cu ereditate zdruncinată, adică cu o natură mai plastică, ce poate fi mai ușor transformată și dirijată de om. De aceea, metișii prezintă o serie de însușiri speciale, pe care iepurii din rasele curate nu le posedă. În general, ei se caracterizează printr-o talie mai mare, constituție bună, vitalitate pronunțată, o mai mare putere de adaptabilitate, asimilează mai bine hrana și se ingrașă mai economic decât iepurii din rasele curate.
Cu toate ca metișii nu au caractere exterioare și de producție constante (se pierd ușor in generațiile urmatoare), totuși, in numărul lor mare, se pot găsi și exemplare care transmit destul de stabil caracterele lor prin ereditate. Aceste caractere pot fi inmulțite prin consangvinitate, (folosindu-se în crearea de rase noi).
Se deosebesc mai multe forme de încrucișare:
- industrială,
- de absorbție,
- de infuzie,
- de reintoarcere,
- multiplă.
Incrucisarea industrială constă in imperecherea iepurilor din rase diferite in care se urmarește obținerea de metiși pentru carne, cu o mai mare putere de ingrasare si mult mai prolifici. Ca rase amelioratoare se folosesc iepurii de talie mare (Uriasul gri, Marele alb). Produsii obtinuti se valorifica la prima generație.
Incrucisarea de absorbție se practică cu scopul transformării unei rase locale neperfecționate, cu ajutorul unei rase amelioratoare.
Procesul tehnic de absorbtie cuprinde trei etape:
1. rasa locală se incrucișeaza cu masculi din rasa amelioratoare;
2. metișii obtinuți se selecționează și cele mai bune iepuroaice se incrucișează din nou cu masculi din rasa amelioratoare, insă neinrudiți cu masculii de la prima incrucișare;
3. iepuroaicele cele mai reușite din generatia a doua se imperechează din nou cu masculi din rasa amelioratoare.
Durata procesului de absorbție este de 4—5 generații și depinde de deosebirile mai mari sau mai mici dintre rasele respective.
Incrucisarea de infuzie urmăreste ameliorarea unui defect la o anumita rasă, cu ajutorul unei alte rase, care posedă insusirile dorite. Un astfel de exemplu il constituie incrucisarea rasei Chinchilla de talie mică cu Uriașul belgian, pentru formarea iepurelui Chinchilla mare de carne. In acest scop se alege un numar de femele din rasa Chinchilla, pe care le imperechem o singura dată cu masculi din rasa Uriasul belgian. Produșii rezultați se imperecheaza cu alti produsi din cadrul rasei respective, difuzindu-se astfel treptat insusirile in cadrul întregii rase. Aceasta incrucisare, care in final duce la obtinerea unor produsi mari de Chinchilla, nu atrage o transformare totală a rasei infuzate, ci numai o modificare în mărirea taliei și greutatii corporale.
Incrucisarea de reîntoarcere se practică o singura dată, numai la o singura generație, in cadrul raselor carora productia si prolificitatea mare le slabește constituția și le debilitează.
De exemplu, dacă iepuroaicele din rasa Albastrul vienez prezintă semne de degenerare, se recomandă sa fie incrucisate fie cu iepuri belgieni, fie cu argintii care, de altfel, au contribuit la formarea rasei respective.
Incrucisarea multiplă constă in incrucișarea a doua sau mai multe rase. De exemplu, se incruciseaza Chinchilla cu Marele alb, dupa care, metișii rezultati in prima generație (femelele) se incrucișează cu Uriasul belgian. In felul acesta se obțin produsi sanatosi, rezistenti, cu o maturitate precoce si pot lua nastere grupe de iepuri cu insusiri economice superioare.
Cresterea pe bază de linii
Cresterea pe bază de linii reprezintă o forma organizată de aplicare a metodelor de crestere amintite (in rasa curată și prin incrucisari). Este forma cea mai avansată de obtinere a unor rase de iepuri perfectionate (ameliorate) și se poate aplica numai in crescătoriile de elita si in statiunile zootehnice experimentale.
Scopul urmarit constă in ameliorarea raselor de iepuri (consolidarea unor caractere ereditare de mare valoare) și prevenirea incestului (reducerea lui in limite moderate). Existenta liniilor si familiilor in cadrul raselor asigură reușita actiunii de ameliorare.
In crescatoriile de elita se practica asa-zisa „crestere in familii de singe" și cu „linii de sânge". Se urmareste retinerea și folosirea intensă la reproducție a iepurilor care prezintă anumite caractere utile, iar imperecherea acestora (omogena si inrudita) se organizeaza in asa fel, incit sa se poata obtine o descendență mai numeroasă care sa posede aceste calitați.
O familie de sânge este formata din produsii care se trag din acelasi exemplar, fie mascul, fie femelă.
Raportează
attibalazs 4 February 2014  
Asociatia crescatorilor de animale si pasari de rasa-Hobby Centrum,organizeaza expozitie de gaini si iepuri de rasa in perioada 7-9 februarie la Rasnov langa Brasov
Raportează
ClubIepuriGalati 20 March 2014  
Ne-am fi bucurat să primim o invitație la acestă expoziție, fie pentru participare, fie pentru arbitraj, fie pentru vizitarea ei. Poate la anul vă gândiți și la aceste aspecte care țin de colaborarea dintre cluburi.
Raportează
arhivarul 19 October 2013  
Va multumesc mult.
Raportează
arhivarul 18 October 2013  
Buna ziua ,
Mai intai doresc sa va felicit pentru colectiile de iepuri pe care le prezentati .
Deoarece actiunea favorizeaza increderea si curajul ne muncim si noi sa obtinem ceva dupa posibilitati .
As dori sa va intreb daca PASTEURELOZA la iepuri are vreun tratament si din cite stiu eu nu are dar preventiv se poate face vreun tratament?Gallimycinul administrat o data la 3 luni cate 5 zile ne poate scapa de aceasta problema?
Multumesc pentru timpul acordat si va doresc multa sanatate.
Raportează
MarcelBalan 18 October 2013  
Cu siguranță pasteureloza la iepuri se tratează, există nenumărate antibiotice care tratează această boală nu numai la iepuri ci și la alte animale.
Problema principală este dacă dacă s-a demonstrat prin examen de laborator dacă este pasteureloză, sau nu, sau ce boală este, fiindcă sunt mai multe boli în sfera respiratorie care se asemănă ca simptome, în afară de pasteureloză.
Pasteureloza se poate trata cu condiția să fie identificată cât mai repede. Aici depinde în ce fază a bolii sunt depistați iepurii.
Așadar căutați articole și cărți științifice, și veți vedea că pasteureloza se tratează.
Asta nu o spun eu, ci medicii veterinari englezi, germani și alții care au scris cărțile și articolele respective.

Mai este un aspect foarte important, degeaba tratați pasteureloza, dacă iepurelui nu i se asigură un climat optim, adică curățenie exemplară și hrană adecvată. Dacă iepurele stă în curent, sau într-un mediu insalubru, cu miros de amoniac, unde nu se dezinfectează cuștile periodic, degeaba tratați cu antibiotece, fiindcă boala va reapare.
Raportează
margelatus2007 30 May 2013  
respect maxim,felicitari,succes in continuare.
Raportează
MarcelBalan 4 January 2013  
20 de citate care pot influența un început de an nou :

In calitate de antreprenor, ai o inclinație naturala spre asumarea unor riscuri majore in afaceri, imbrațisezi ideile scandalos de inovatoare, iți rasfeți clientii si, de multe ori, recladesti totul "de la zero". Si cum fiecare an reprezinta, de fapt, un nou inceput, profitam de moment pentru a ne inspira din spusele pline de har ale altora.

Fie ca vrei sa fii un antreprenor de sezon, fie ca ai o viziune pe termen lung, urmatoarele citate ar putea reprezenta o hrana spirituala de cea mai buna calitate.
De la cultivarea creativitatii si a inovatiei, pana la revenirea pe ringul de lupta, atunci cand esti lovit, mintile sclipitoare ne invata cum sa razbim.

Despre inovatie

"Cea mai buna folosinta a vietii? Construieste ceva care sa ramana in urma ta" - William James.
"Inovatia este furnizata de acei oameni care se intalnesc pe holuri sau se suna la 22.30 noaptea, pentru a-si împartăși o idee sau atunci cand sesizeaza o lacună in gandirea noastra asupra unei probleme" - Steve Jobs.

"Fara traditie, arta este o turma de oi fara pastor. Fără inovatie, este un cadavru" - Winston Churchill (foto).

"Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea, cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea" - Albert Einstein.

Despre pasiune

"O persoana poate dobandi succesul aproape in orice activitate pentru care dovedeste un entuziasm fara margini" - Charles M. Schwab.

"Nu imi imaginez o persoana de succes care sa nu fi dăruit acestui joc al vietii tot ce a putut" - Walter Cronkite.
"Odihneste-te cu motiv; mobilizeaza-te cu pasiune" - Khalil Gibran.

"Nu am esuat. Pur si simplu am descoperit 10.000 de modalitati care nu au functionat" - Thomas Edison.

"Arata-mi o persoana care nu a gresit niciodata si o sa iti arat o persoana care nu a realizat niciodata nimic" - William Rosenberg.

"Succesul este dobandit deseori de cei care nu stiu ca esecul este inevitabil" - Coco Chanel.

"Prefer sa esuez intr-o activitate care imi place, decat sa reusesc intr-una pe care o urasc" - George Burns.

Despre motivatie

"Pentru a dobandi succesul, nu poti ceda. Nu poti renunta. Nu poti dormi. Vei avea intotdeauna un ochi deschis" - Jay-Z.

"Singurul loc in care "success" (succesul) vine dupa "work" (munca) este in dictionar (eng)" - Vidal Sassoon.

"Lucreaza inteligent si din greu, inteligent la inceput" - Joe Griffin (CEO iAcquire)

Despre invingerea temerilor

"Cred ca atunci cand iti invingi teama si iti urmezi cu adevarat visurile, devii liber. Stii la ce ma refer? Depaseste-ti temerile" - LL Cool J.

"Temerile ne sunt induse in copilarie si daca ne dorim, le putem elimina" - Karl Augustus Menninger.

"Lipsa actiunii favorizeaza indoielile si teama. Actiunea favorizeaza increderea si curajul. Daca doresti sa iti invingi teama, nu sta acasa, gandindu-te la ea. Ocupa-ti timpul cu ceva" - Dale Carnegie

Despre succes

"Suntem ceea ce facem in mod repetitiv. Excelenta, in aceste conditii, nu este o actiune, ci un obicei" - Aristotel.

"Sadeste un gand, culege o actiune; sadeste o actiune, culege un obicei; sadeste un obicei, culege un caracter; sadeste un caracter, culege un destin" - proverb chinez.

"Excelenta nu este o exceptie, ci o atitudine prevalenta" - Charles R. Swindoll.
Raportează
SorinPanait 29 December 2012  
LA MULTI ANI .
Raportează
alexandrustanciu 17 December 2012  
mult succes in 2013
un an plin de realizari si impliniri
va salut
Alex Stanciu
Raportează
vlad96 17 December 2012  
frumosi!!
Raportează
sergiunik 21 November 2012  
frumosi,stima
Raportează
Danna85 11 November 2012  
superi.astept puiuti.cu toata stima de la tulcea.
Raportează
c4rment 2 October 2012  
Va multumim mult! Sunteti un ajutor extraordinar pentru familia mea! Suntem incepatori si apreciem calitatea informatiilor pe care le postati cu atata grija si pricepere.Ne straduim sa crestem exemplare de calitate, sa ii ingrijim corect si sa ii rasplatim pentru momentele frumoase pe care la traim alaturi de ei.Sunt animale extraordinare si viata noastra este cu mult mai frumoasa de cand ne ocupam cu cresterea lor.Toata stima pentru munca dumneavoastra!
Raportează
belo2011 1 September 2012  
ADEVARAT, BAFTA LA MAI MARE
Raportează
George23 15 August 2012  
Deosebiti sa va traiasca!
Raportează
KARMA 28 March 2012  
Cu siguranta , voi da curs invitatiei..Toata stima..
Raportează
licadanila 28 February 2012  
Sunt superbi!
Sa va traiasca!
Raportează
rako89 27 February 2012  
foarte frumosi toti!
succes in 2012!
Raportează
CHAMPIONBFV 22 February 2012  
FRUMOSI SA VA TRAIASCA
Raportează
BobyBoby 24 January 2012  
super
Raportează
castorrex 31 December 2011  
SUPERBI!
SA VA TRAIASCA!
Raportează
bogdanb 24 December 2011  
superbi!!!
Raportează
sorinico 6 December 2011  
superbi!
Raportează
nituflorin 3 December 2011  
Superbi mult succes in continuare
Raportează
debrailita 27 November 2011  
Foarte frumosi, sa va traiasca! Felicitari!
Raportează
enciu 1 October 2011  
superbi.sa va traiasca.
Raportează
MarcelBalan 10 September 2011  
Raportează
ClubIepuriGalati 30 June 2011  
Regulament de participare la concursuri si de arbitrare Iepuri

Arbitrarea se face în baza Standardului European pentru Iepuri de casă 2010.

Caracteristici Generale

Condiţii de înscriere în concurs

Pentru participarea la competiţii şi a putea fi evaluat, animalul participant trebuie să fie sănătos, tatuat conform normelor adoptate şi aparţinând unei rase menţionate în cadrul Standardului European pentru Iepuri de casă 2010.

Eliminări

Animalele netatuate conform normelor adoptate de către conducerea secţiei Iepuri a UGCPPAM, bolnave sau care sunt depistate de către comisia de primire a animalelor cu răceli, paraziţi, alte boli transmisibile, vor fi eliminate din competiţie de către comisia de primire sau de către evaluator.

Orice alte criterii de apreciere care sunt înafara celor adoptate în cadrul Standardului European pentru Iepuri de casă 2010 nu sunt acceptate în competiţie.

Orice încercare de a păcăli evaluatorul prin modificarea înfăţişării iniţiale a animalului (de exemplu prin vopsirea ghearelor, vopsirea petelor de altă culoare, tăierea vârfului părului) va fi sancţionată prin eliminarea din competiţie nu doar aanimalului în cauză ci a tuturor animalelor acelui concurent. Punctajul obţinut până în acel moment va fi declarat nul.

Criteriile de arbitrare

Evaluarea animalului de către arbitru se face în baza acordării punctajului după criteriile stabilite fiecărei rase.

Sistemul de apreciere de 100 de puncte are la bază o schemă unică cu şapte poziţii:

Tipul şi Forma corpului
Greutatea
Blana
Cap
Urechi
Trăsături specifice rasei
Sănătate şi îngrijire
Evaluarea trebuie să aibă loc doar în condiţii asemănătoare luminii zilei.

Pentru a beneficia de o evaluare corectă din partea unui arbitru acestuia nu i se vor atribui mai mult de 60 de animale de evaluat. Pentru completarea corectă a fişei de arbitrare este responsabil evaluatorul. Fişa de arbitrare este un document oficial, prin urmare nu este permisă radierea. Completările greşite vor fi tăiate, urmând să fie scris deasupra varianta corectă.

În vederea evaluării se va stabili pentru fiecare din cele 7 poziţii un punctaj. La final se va acorda un calificativ. Pentru stabilirea acestuia se vor lua în calcul punctele acordate la fiecare poziţie în parte.Acele animale care pentru o anumită poziţie, exceptând poziţia nr. 2-Greutate, nu primesc punctajul minim de 50%, nu vor fi punctate mai departe.

Eliminarea se va argumenta şi trebuie acceptată de către preşedintele competiţiei.Dacă nu există decât un arbitru atunci acesta poate lua hotărârea de excludere singur.

În ceea ce priveşte punctajul final, acesta va fi afişat în întregime, atât calificativul obţinut cât şi numărul de puncte obţinut.

Punctajul 97-100 şi calificativul excepţional pot fi acordate doar în cadrul expoziţiilor unde există cel puţin doi arbitrii, deoarece pentru această recunoaştere este necesară confirmarea unui preşedinte, respectiv unui al doilea evaluator.

Evaluarea se face conform următorului tabel de punctare:

Sub 90 de puncte-necorespunzător
90-91,5 puncte-corespunzător
92-93.5 puncte-bine
94-95,5 puncte-foarte bine
96-96,5 puncte-remarcabil
97-100 puncte-excepţional
Evaluarea animalelor tinere

Animalele tinere pot fi prezentate dela vârsta de 4 până la 8 luni şi vor fi evaluate ţinânduse cont de vârstă (exprimată prin tatuaj specific), de caracteristicile dezvoltării formei specifice a corpului, părului, stadiul de îngrijire, culoare şi desen, în măsura în care aceasta este constatabilă.

Animalele tinere primesc doar o evaluare totală exprimată prin următoarele note:

La 5 observaţii pozitive - foarte bine 7
La 4 observaţii pozitive - foarte bine 6
La 3 observaţii pozitive - foarte bine 5
La 2 observaţii pozitive - foarte bine 4
La 1 observaţii pozitive - foarte bine 3
La o observaţie pozitivă şi una negativă - bine 2
La o observaţie negativă - bine 1
La 2 observaţii negative - bine 0
La 3 şi mai multe observaţii negative - satisfăcător 0
Raportează
ClubIepuriGalati 6 June 2011  
Entente Européenne d’Aviculture et de Cuniculture
European Association for Poultry, Pigeon, Cage Bird,
Rabbit and cavy Breeders
Regulations for European Shows of the EE
_____________________________________________________________
1. Application
1.1
Every affiliated country can apply to stage a European show. A European
Show needs to include all sections (poultry, pigeons, cage birds, rabbits and cavies).
The show can be organised by one section of a national association, all combined
associations or a powerful local club from the affiliated country. The association will bear
all responsibilities for the exhibitors and the EE, which will be laid down in a contract to
be signed by aforementioned association and the EE. Responsibilities are non
transferable. Following a successful application to the EE, the show can then be
advertised as a European show. Each application must include details of venue and
date of the show.
1.2
The organisers of a European Show shall pay €1 per exhibit entered (national and
international exhibits) into the EE coffers. Ways of payment will be stipulated in the show
contract.
1.3
The applicant will accept all EE regulations connected to organising a European Show.
All legal aspects will be drawn up in a special show contract between the EE and the
show organisers. This contract may include additional terms, which can vary from show
to show.
1.4
If any legal obligations cannot be fulfilled, the applicant must inform the EE in writing. It
is at the EE Executive’s discretion to exempt the show organisers from one or more
obligations.
1.5
The show organisation may elect its own committee, providing it does not act in
contravention of the contract. All committee members will wear badges showing their
names and functions.
The EE President and General Secretary have a vote and a seat on the show
committee. They will be invited to attend at least 2 meetings and all expenses will be
charged to the show committee.
1.6
The European Show will also host an EE- European Show for juvenile exhibitors. The
regulations for such a show will be stipulated in a separate set of rules.
1.7
The show organisers have to create a special website by 1. October of the previous
year, which will be updated constantly with all relevant information. From the date of the
annual convention of the year in which the European show takes place, all schedules
and entry forms have to be available from the aforementioned website.
1.8
The show catalogue and all title holders have to be uploaded on the aforementioned
website by the Saturday of the European show at the latest.Page 2 of 14
2. Fixtures
2.1
The date of the European Show should be set in such a way that it will not clash with
any of the traditional dates of the big, national shows. The best time would be between
the middle and the end of November.
2.2
Each affiliated country is to observe the rule that it cannot organise any international
shows on the same date as a European Show as well as within two weeks before or two
weeks after a European Show. Shows in border regions that have an international entry
of less than 500 exhibits are exempt.
No National shows in any affiliated country may be held on the same date as a
European Show as well as one week before or one week after a European Show.
Exceptions to this rule will be at the Executive’s discretion. If possible, National shows of
the organising country, are to be integrated into the European show.
3. Participation
3.1
Only exhibitors who are members of a national association that is affiliated to the EE
have a right to show at a European Show. A right to show for individual exhibitors does
not exist.
3.2
Exceptions to the above rule are at the EE Executive’s discretion
4. Breeds
4.1
All breeds and colours that are included in the European standard (rabbits and cavies)
and in the EE-Breeds’ List (pigeons and poultry) can be shown.
Stipulations for the Cage Bird section are drawn up in a separate set of Rules.
4.2 Cropped and docked poultry (except for ornamental fowl) and hairless cavies are
banned from European shows.
5. Identification of Exhibits
5.1
All exhibits must be identifiable through the identification scheme of their home nation.
Poultry and pigeons must wear closed rings. Rules of the individual affiliated countries
apply. Open rings are not allowed. Chick marks are allowed in the poultry section. The
maximum age of exhibits in the poultry and pigeon section shall be 6 years. (e.g. 2005-
2011).
ICage birds will be rung according to the rules of COM.
6. Entering Exhibits
6.1
The show organisers must request estimated figures of entry from each affiliated
country; the details are as follows:
a) estimated number of exhibits
b) estimated amount of exhibitors
c) contact person for each section
d) names and addresses of possible judges in each section in order of
priorityPage 3 of 14
This correspondence will constitute the official invitation and includes the first
information about the show. It must be available in all three official EE languages.
These invitations are sent to the Presidents of all affiliated associations by 30
th
.
November in the year prior to the show.
6.2
The estimated figures are to be sent to the show organisers by 31
st
March of the year in .
which the show is scheduled.
6.3
The schedules and entry forms for the show are handed out during the EE convention
per country and per section. Every entry form will be accompanied by important
information such as how the champions and championships are awarded. Those
countries that are not present at the convention will get the packages sent to them by
post. The definitive veterinary regulations are handed out at the same time.
6.4
The rules and regulations as well as the schedule, entry forms and information for the
European Show are to be put on the websites of the European Show and the European
Association prior to the annual EE convention in that year.
6.5
Cavies and Cage Birds can be penned a day later, reducing the judging to just one day.
6.6
The entry closing date will be set by the show organisers and the EE-Executive in such
a way that confirmation of the entry (Form B) is back in the hands of the contact person
of the participating country at least 3 weeks prior to the day of penning. The official
health forms are to be sent with Form B at the same time. The entry has to be made in
one of the three official EE languages.
6.7
The entries are made by the contact person of one section in each country. A contact
person can be responsible for more than one section.
7. Contact Persons
7.1
The show organisers must request the addresses of all contact persons in a letter to the
Presidents of all affiliated associations by 30
th
November in the year prior to the .
European show. The addresses of all affiliated associations will be sent to the show
organisers electronically by 1. September of the previous year at the latest.
The details of the contact persons have to be in the hands of the show organisers by
31
st
.March at the latest .
The rights and responsibilities of contact persons are laid down in separate rules.
7.2
As soon as the contact persons have been announced to the show organisers by the
affiliated countries, all correspondence regarding exhibits and exhibitors will be
conducted with the contact person.
7.3.
The show organisers appoint a qualified and competent spokesperson for each section.
These people will be available to all contact persons for queries and information before
and during the European Show.Page 4 of 14
7.4
Each country that takes part in the European show can appoint a contact person. If one
section enters more than 100 exhibits, it can appoint a contact person of its own.
All contact persons are entitled to expenses from the show organisers. Expenses will be
paid for board and lodging for the time between penning and lifting of the exhibits. The
amount to be paid to the contact persons as well as all judges will be stipulated in the
show contract. The contact person’s expenses will be paid during the show.
Contact persons who officiate as judges at the same show will receive no expenses for
contact persons for the days they are judging, but will be in receipt of judges’ expenses
(arrival, departure day and judging days)
If the total amount of exhibits of a country or section is less than 100, the contact person
will receive a percentage of his expenses according to the amount of exhibits.
7.5
Each contact person will receive a badge from the show organisers, showing their name
and function, upon arrival at the show. This badge allows them unlimited and free
access to the exhibition centre, car parks and show.
From 200 exhibits upwards per country and section an additional badge will be handed
out for one helper for every 200 further exhibits
All official contact persons will have an office at their disposal.
8. EE-Executive
8.1
The EE President and the General Secretary represent all EE interests to the show
organisers. They will conduct all preliminary tasks and negotiations with the show
organisers. The results of all negotiations have to be approved by the EE-Executive
before they come into force.
All expenses for travelling, accommodation and full board that EE Executive members
(including the EE Honorary President) incur whilst carrying out their tasks will be paid by
the show organisers.
Precise details of these expenses will be incorporated in the show contract.
8.2
The EE-President and General Secretary, on behalf of the Executive, have to make sure
that all show regulations are adhered to by the show organisers.
They have to be especially convinced that all printed matter for the preparation of the
show and the judging books are worthy of a European show.
8.3
The EE President and the General Secretary have to be present at the show from
penning the exhibits until lifting time.
The Section Presidents have to be present for the duration of the show from the first day
of judging to the close of the show. They have to be available to the show organisers in
case of queries regarding judging and championships.
8.4
The EE- Executive will have a spacious room at its disposal for the duration of the show,
which is big enough to hold meetings and discussions. The room must be adequately
furnished and have internet access.Page 5 of 14
8.5
The members of the EE Executive have to be officially invited as guests of honour for
the official opening as well as the social evening. All formalities will be stipulated in the
show contract.
8.6
Each member of the Executive will receive a badge from the show organisers, showing
their name and function upon arrival at the show. This badge allows them unlimited and
free access to the exhibition centre, car parks and show.
9. Exhibiting
9.1
The order in which the breeds are penned is decided by the sections. Each section will
draw up a special list to this effect.
Accepted are:
a) Single entries of poultry, pigeons, cage birds, rabbits and cavies.
b) Ornamental fowl in pairs.
c) Collection entries (4 exhibits of one breed and colour) poultry, pigeons,
rabbits and cavies. Each collection contains both sexes.
d) The cage bird section will draw up its own regulations, which can be adapted
at all times. The regulations have to be available at the EE convention of the
year prior to the European Show so that they can be perused and approved
by the Executive and the show organisers.
e) In the event that a national show of the host nation is incorporated in the
European Show, the championats will be awarded solely according to the EE
regulations.
f) Exhibits not covered by the above five EE-sections, must obtain special
permission from the EE-Executive prior to exhibition.
9.2
Rabbit collections are penned consecutively with the sexes randomly placed. The
rabbits are penned according to breed and colour.
9.3
Colours that have not been listed on the entry form will be judged, but cannot compete
for specials.
10. Specials
10.1
European Champion (collections)
Poultry, Ornamental fowl, Pigeons and Rabbits
This title is awarded as follows:
10.1 a
The best collection (see Art. 9.1 b) in each breed from all colours will win the title
‘European Champion’, provided that at least 4 collections from 2 countries and 3
exhibitors have been entered in that class.
The best collection is worked out on the total amount of points gained by the four
individual exhibits. Page 6 of 14
In order to win the ‘European Champion’ title, a collection must have gained at least 376
points.
10.1 b
If two or more collections tie with the same points’ total, all exhibitors will win the
‘European Champion’ title.
10.1 c
In the case of equal points, further titles will be awarded even if only one collection is
entered in the relevant colour as the basic conditions (see Art. 10.1 a) have been
fulfilled.
10.1 d
In the event of individual colours fulfilling the prerequisites (i.e. at least 4 collections from
2 countries and 3 exhibitors) more ‘European Champion’ titles will be awarded in that
breed and colour.
10.1 e
All exhibitors, that tie for equal points, will be awarded the European Champion title.
Ornamental Fowl
10.1 f
A collection of ornamental fowl will consist of 2 pairs of birds of the same breed and
colour. In order to win the ‘European Champion’ title, a collection must have gained at
least 188 points.
Cage Birds
10.1 g
The Cage Birds section will draw up a special set of rules for the award of ‘European
Champion’, conform Art. 9.1 c.
Cavies
10.1 h
The best collection title will be awarded in each of the three groups, namely smooth,
rough and long coated, provided there are 12 exhibits present. The best collection will
be awarded the title in descending order, according to art. 10.1m
10.1 i
In order to win the ‘European Champion’ title, a collection must have gained at least 376
points.
10.1 k
In the event of individual groups fulfilling the prerequisites of 12 more exhibits, further
‘European Champion’ titles will be awarded in that breed and colour.
10.1 l
In the event of individual breeds fulfilling the prerequisites of 12 more exhibits, further
‘European Champion’ titles will be awarded in that breed and colour.Page 7 of 14
10.1 m
The title will be awarded to the best 4 exhibits in one group, breed and colour of one
exhibitor and both sexes are represented.
10.1 n
If two or more collections tie with the same points’ total, all exhibitors will win the
‘European Champion’ title. The winners are calculated by PC.
10.1 m
The title-holders will be presented with a certificate in all sections. This certificate shall
bear the name of the venue and the date of the European Show, the name of the
exhibitor as well as the breed and colour of the exhibit. The format for the certificate is
DIN A4.
10.2
European Championship (single exhibits)
Poultry, Pigeons and Rabbits
This title is awarded as follows:
10.2 a
The title ‘European Championship’ will be awarded to breeds with at least 20 entries.
The best exhibit will win the award, regardless of its sex.
The title ‘European Championship’ can be awarded if the exhibit has gained a minimum
of 95 points or the marks “SG” –“very good”.
10.2 b
If individual colours within the breed fulfil the prerequisites (i.e. at least 20 exhibits) more
‘European Championship’ titles will be awarded in this colour.
10.2 c
If more than 40 exhibits have been entered within one breed, the best male as well as
the best female will be awarded a ‘European Championship’ title.
10.2.d
If more than 40 exhibits have been entered within one breed and one colour (see Art.
10.2 c), the best male as well as the best female will be awarded the ‘European
Championship’ title in that one colour.
10.2 e
The allocation of European Championship titles for poultry, pigeons and rabbits are
prepared by the international jury (Art. 11). Placing the awards of the ‘European
Championship’ titles can be passed on to the head judges.
Ornamental Fowl
10.2 f
In the event that a minimum of 10 pairs have been entered, the title European
Championship will be awarded to the best pair, if a minimum score of 95 points has
been gained.Page 8 of 14
Cage Birds
10.2 g
Placing the awards of the ‘European Championship’ titles in the Cage Bird section will
be stipulated in special regulations, conform Art. 9.1.d and supervised by the section’s
President.
Cavies
10.2 h
A European Championship will be awarded to every Best of Breed, provided there are at
least 12 exhibits in that breed. The title will be awarded to either sex.
In order to win the ‘European Championship’ title, the exhibit must have gained at least
“Very Good” / 95 points.
10.2 i
In the event of individual breeds fulfilling the prerequisites of 12 more exhibits, further
‘European Championship’ titles will be awarded in that breed and/or colour.
10.2 k
In the event of individual breeds having more than 24 exhibits, the best male as well as
the best female exhibit will be awarded a European Championship.
10.2 l
In the event of individual colours having more than 24 exhibits, fulfilling the rules in Art.
10.2.i, the best male as well as the best female exhibit will be awarded a European
Championship as well.
10.3
Rare Breeds
10.3 a
To enable rare breeds to win European Championships titles for collections and
European Champions for single entries, the rules appertaining to the number of exhibits
and exhibitors will not be applied as strictly.
10.3 b
In order to promote rare breeds, the section President has the option to combine several
breeds into one group of more than 20 exhibits in the poultry, pigeon and rabbit sections
and at least 12 exhibits in the cavy section. The best exhibit or the best collection of this
group will be awarded the title ‘European Championship’ or ‘European Champion’.
The section cage birds will make provisions for this in their special regulations, conform
Art. 9.1. d.
10.3 c
The section Presidents base their decisions on the existing lists of Rare Breeds.
10.4
Other specials
EE MedalsPage 9 of 14
10.4 a
The EE donates one EE-medal per 400 exhibits in each section. These medals will be
allocated for distribution to the head judges. The head judges will award these medals in
cooperation with the judges before any other specials are awarded. The awards will be
written down on the judges’ awards list.
The awards are made irrespective of the country of origin of the exhibits.
10.4 b
A maximum of one medal can be awarded within one breed.
If more than 400 exhibits have been entered within one breed, further EE medals will be
awarded for every 400 more exhibits.
Specials donated by the show organisers
10.4 c
The show organisers must donate at least one special on every 10 exhibits in each
section. The minimum value of this special has to correspond to the cost of the entry
fee.
Donated specials
10.4 d
Specials donated by authorities, associations, clubs or private persons have to be added
to the list of specials. The show organisers will distribute these specials equally over all
sections and breeds. They will be indicated ‘Special Award’ SE.
10.4 e
These specials conform Art. 10.4 c und 10.4 d will be awarded solely by the judges.
10.4 f
Each exhibit should not be awarded more than 1 special, with the exception of the
exhibit that has won a European Championship title and which will be awarded one
extra special.
10.5
Exhibitors’ Medals and Specials
10.5 a
Every exhibitor that makes an entry of at least 4 exhibits in one section will be given an
exhibitors' souvenir medal (exhibitors' medal). This medal cannot be handed out if the
exhibits are absent.
10.5 b
A souvenir medal will also be given to all judges when they collect their expenses.
11. Judging of Exhibits
11.1
All exhibits from the Poultry, Pigeon, Rabbit and Cavy sections are judged to the
European Standard. If a particular breed is not listed in there, the standard of the
country from which the breed has been entered will be used. The show organisers and
the chairman of the Standards Committee have to ensure that an extensive description
is available in one of the official languages for those breeds that are not included in the
European standard. The Cage Bird section has its own Rules.Page 10 of 14
12. Appointing Judges
Poultry, Pigeons, Rabbits and Cavies
Preliminary Engagement
12.1
Once the estimated numbers of exhibits have been received, the show organisers have
to contact the suggested judges in writing by the 30th. April. Information about the
method of judging and judges’ fees has to be included.
If no correspondence to the contrary is received from the judges within 4 weeks, the
preliminary engagement under the mutually agreed stipulations, will stand.
An official preliminary engagement does not, however, constitute a guarantee to judge.
12.2
The judges are primarily recruited on their technical knowledge and their ability to speak
more than one language.
12.3
Judges that have attended at least 2 EE-Judges’ Seminars are preferred, when all
requirements under Art. 12.2 are fulfilled as well. Judges are principally expected to
judge 160 exhibits, but this rule only applies if the stipulations under Art. 12.2 and 12.3
are fulfilled.
Fractions of the abovementioned amount of exhibits do not entitle to supplying a further
judge.
12.4
Foreign judges that are proposed by a specialist club from the host nation will be seen
as host nation judges.
12.5
The appointed judges must be able to speak one of the three official EE languages or
the host nation’s language. To aid communication with judges that only speak the host
nation’s language (not English, French or German), the show organisers have to supply
enough interpreters that are able to translate into one of the three EE-languages.
12.6
According to the rules, all participating associations have to confirm their chosen judges
with the show organisers at the same time as sending in the entry forms. The show
organisation will issue a form for that purpose. The names, addresses, telephone and
mobile numbers of the judges are filled in on this form.
Other details, such as whether the judge is a specialist judge for certain breeds or can
be employed in the breed groups of the pigeon and poultry sections should also be
mentioned.
One form is filled in for each judge.
Members of the EE Standards Committees are automatically engaged as judges and do
not fall under the above rules. A special head judge will be engaged for the security of
animal welfare and health.
12.7
Each judge will receive a confirmation of engagement, accompanied by the breeds that
are to be judged, information about hotel accommodation, a diary of events and all
details of judges’ expenses. A special expenses claims form will be included.Page 11 of 14
12.8
The workload of each judge is established between the show organisers and the section
President. Differences of opinion are solved by the section President’s casting vote.
12.9
The show organisers have to invite all appointed judges to a judges’ meeting on the
evening before the day of judging. The meeting will be chaired by the section President
for the jury and the head judges. Each section is allocated one room in which the judges
receive their information and tuition.
12.10
It is imperative that all members of the international juries, head judges and judges
attend this meeting. Those that do not attend will not be in receipt of their travelling
expenses to the show nor their first night’s hotel accommodation. Any absentees from
this meeting will be reported immediately to the show organisers by the section
President. Apologies for absence will only be dealt with in extreme circumstances.
The judges are instructed on the amount of specials to be awarded as well as the rules
governing these awards before judging commences.
12.11
Each judge will receive a badge from the show organisers, showing their name and
function upon arrival at the show. This badge allows them unlimited and free access to
the exhibition centre, car parks and show.
13. For Sale Section
13.1
Each exhibitor has the right to put exhibits up for sale and will inform the show
organisers of the selling price.
Under normal circumstances the sale prices are indicated in Euros. The seller receives
90% of the sale price and the buyer pays an extra 10% on top of the sale price. The sale
price is indicated by the vendor in the catalogue.
Sold exhibits may be lifted as soon as the sale has been completed and rules will be
drawn up by the show organisers on how to remove the exhibits from the hall.
13.2
Taxes and possible customs’ charges will be charged to the buyer and paid for by the
show organisers.
13.3
A list will be compiled of all exhibits sold and several copies of this list will be handed out
to all contact persons prior to lifting time. The list will clearly state how many and which
exhibits have been sold from that particular country and that all taxes have been paid.
13.4
The monies for all sold exhibits from foreign exhibitors (90% of the published price) must
be in the hands of all contact persons within 30 days after the show at the latest.
All prize monies have to be transferred to the same accounts within the 30 days period
and the contact persons will be given a list of all winners and their specials prior to their
departure from the show.Page 12 of 14
14. Veterinary and Customs Regulations
14.1
The veterinary and customs’ regulations as well as the schedule and entry forms must
be handed out to all affiliated countries at the EE Convention. It is preferable that all
veterinary checks and customs’ clearance is carried out at the show hall rather than at
the border crossing. All personnel at official border crossings into the host nation as well
as their veterinarians must be informed of the forthcoming animal transports. If
difficulties arise, a representative of the show must travel to the border in order to assist
all contact persons with clearance. Charges made by customs for group transports will
be borne by the show organisers.
14.2
A special import licence issued by the official or border veterinarian for each section is to
be sent to the contact person with the B-Forms. An appropriate health certificate issued
by an official veterinarian has to accompany each transport for the return journey. These
certificates are handed out to all contact persons by Saturday at the latest. All connected
costs will be borne by the show organisers.
14.3
The required CITES-forms for the importation of certain bird species have to be acquired
by the show organisers and must be sent to all contact persons along with the B forms.
Relevant information will be issued by the section’s President.
15. Penning and Feeding
15.1
The preferred option for penning is single tier. Exceptions to this rule will be stipulated
between the EE Executive and the show organisers in the special show contract.
15.2
The exhibits are housed in suitable and disinfected pens. Every pen has to contain at
least one disinfected water- and feed trough. The exhibits have to be fed on the day of
arrival. Feeds must be suitable for the individual exhibits. All feed and water troughs
have to be filled before arrival of the exhibits in the poultry and pigeon sections. The
croppers in the pigeon section have to be fed accordingly.
16. Liability
16.1
The organising association of each European Show is liable for all damages and
shortcomings in accordance with the stipulations in the special show contract.
16.2
Compensation is paid (four times the entry fee) for all dead exhibits if the show
organisers or their helpers can be held responsible. No other indemnification will apply.
The show organisers can only acquit themselves from blame by supplying proof to the
contrary.
16.3
Illegal practices, thefts of animals or profound indecencies are to be reported
immediately to the EE President by the chairman of the international jury. As the EE
cannot sanction against individual people, these practices will be reported to the Page 13 of 14
president of the affiliated association in question; only these are ultimately responsible
for any sanctions.
16.4
There is no legal position between the EE and the show organisers, only between the
show organisers and the exhibitors. The EE can therefore never be held liable for
financial losses or damages of any kind.
17. Country Stands
17.1
The show organisers will supply the EE and all exhibiting nations with a stand free of
charge. These stands have to be erected at a central place where the public can
congregate.
17.2 The stands have to measure 4 x 3 meters at least and must contain one back and
two side panels. The front is open with a counter under which storage space is built in.
The minimal equipment further includes an electricity supply, a round table and 4 chairs,
also free of charge.
17.3
Some country stands can be made larger and be installed with extra equipment at a
charge. Information on this will be supplied to all affiliated countries as part of the
schedule and entry forms package.
17.4
One extra badge per section will be given to the people that will man the country stand.
The contact person will inform the show organisers of the names of these stand people
at the time the entries are sent in.
18. General
18.1
Badges are issued to:
ÿ EE-Executive including Spouse or Partner
ÿ Contact persons and further Helpers, conform Art. 7.4
ÿ Judges
ÿ Country stand holders, conform Art. 17.4
18.2
The show organisers will compile a precise list of all legitimate badge holders. All people
entitled to a badge will be advised by the show organisers where they can claim their
badges.
Those not belonging to any of the aforementioned officials’ groups are not entitled to a
badge and have to buy an entry ticket.
18.3Page 14 of 14
If necessary, all badge holders will enter the exhibition hall, through a specially
designated entrance.
19. Evaluation
19.1
The show organisers have to send a written evaluation of the European Show to the EE
President at least two weeks before the EE convention. A verbal report has to be
delivered to the Annual General Meeting.
20. Final Regulations
20.1
Any other rules that are not contained in these regulations, will be incorporated in the
special show contract between the EE Executive and the show organisers.
20.2
All rules with regard to European Shows that are incorporated in the EE-Constitution are
binding and superordinate to these Rules and Regulations.
20.3
All descriptions with regard to persons or functions in these regulations are valid for both
men and women, conforming to the principles of the Sex Discrimination Act.
20.4
In case of possible lingual discrepancies caused by translation into English and French,
the German text will always prevail.
20.5
These Regulations were established on the 4
th
/ day of June 2011 in Balatonalmadi .
Hungary and passed by the Annual General Meeting of the EE and came into effect
immediately.
Balatonalmadi, 4
th
June 2011 .
Entente Européenne EE
Urs Freiburghaus Gion P. Gross
President General Secretary
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.